Nastavak sjednice Administrativnog odbora najvjerovatnije u petak
Sa sastanka

Nastavak sjednice Administrativnog odbora najvjerovatnije u petak

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, još nije zakazan. Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kaže da zbog godišnjih odmora pretpostavlja da će se sjednica održati u petak.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da još nije određen termin za nastavak sjednice tog tijela.

“Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će biti u petak, ali nijesam još zakazao nastavak sjednice”, rekao je on.

Demokrate su predložile Moma Koprivicu i Danila Šaranovića za članove Odbora, ali se o predlogu nije glasalo na plenumu, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do kraja proljećnjeg zasijedanja.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) optužili su kolege iz Demokratskog fronta (DF) da su opstruirali izbor Koprivice i Šaranovića, jer su "raširili" raspravu kako se ne bi završila 31. jula do ponoći.

Odbor se sastao i sjutradan, ali je sjednica odgođena dok Izmjene i dopune odluke o obrazovanju Odbora ne budu objavljene u Službenom listu Crne Gore.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević na toj sjednici predložio je da se svim poslaničkim klubovima i vlasti i opozicije, nakon što izmjena Odluke stupi na snagu, pošalje novi zahtjev kako bi se svaki klub poslanika izjasnio ko će biti njegov predstavnik u Odboru.

Administrativni odbor na toj sjedinici, koja je održana 1. avgusta, nije se izjasnio o predlogu Konjevića.

Na toj sjednici Administrativnog odbora, poslanik DF-a Milutin Đukanovic predložio je da taj politički savez ima tri predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a poslanički klubovi Demokrate, Socijalistička narodna partija (SNP) - Demos, SDP i Klub nezavisnih poslanika po jednog predstavnika.

On je tada naveo da Demokratska Crna Gora predlaže dva svoja člana u Odbor, a kako je ocijenio, nema prava osim na jednog.

“Stanje što se tiče opozicionih predstavnika u Odboru mora da bude sljedeće – DF tri člana, a Demokrate, SNP-Demos, SDP, nezavisni poslanici po jednog”, kazao je ranije Đukanović.

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović kazao je da tom klubu pripada jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje bilo grubo kršenje zakona.

“Član 5 je potpuno precizan. Od sedam opozicionih mjesta tri pripadaju najbrojnijem klubu DF-u, a po jedno ostalim opozicionim klubovima kojih je četiri”, rekao je Damjanović.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak.

Zasjedanje je zakazao predsjednik Skupštine Ivan Brajović, na osnovu zahtjeva poslanika Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.