Duković: Nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju
Halil Duković

"Zakoni se moraju poštovati"

Duković: Nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Halil Duković kazao je da u ovom trenutku nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju, ističući da to ne vodi ničemu dobrom, pogotovo ne boljem životu građana kojem, kako je naveo, svi teže.

Duković je poručio i da se zakoni moraju poštovati.

On je to saopštio za Dan, nakon što su iz Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa Nika Đeljošaja i Demokratski savez Albanaca Nikole Camaja, najavili da će na nivou svih nacionalnih partija razmotriti dalje učešće u vlasti čiji je dio ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Iz Albanskog foruma su negodovali zbog najave Ministarstva kulture da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja u Tuzima, na rijeci Cijevni, na kojem se vijorila samo albanska zastava, a ne i nacionalna zastava Crne Gore.

"Slažem se sa Forumom samo u jednome - da se ne mogu uporediti skupovi u Herceg Novom i ovaj skup na Cijevni, jer ovdje na Cijevni ni jednom jedinom riječju nije nešto rečeno protiv Crne Gore, niti bilo kojeg naroda u Crnoj Gori, niti se trgovalo sa teritorijom Crne Gore. Jedina greška im je što nijesu istakli i crnogorsku zastavu pored albanske, da taj skup bude zaista odraz svega onoga što je naša država, koja se mora poštovati", kazao je Duković.

On je naveo i da osim uslovljavanjem koalicije, nije dobro ni pozivati se na doprinos izglasavanju nezavisnosti 2006. godine, navodeći da je to zasluga svih.

"Prvo, pitanje nezavisnosti Crne Gore jeste zasluga svih građana koji su glasali. Naravno, u tome zaslugu imaju i Albanci, kao dio crnogorskih građana, koji su se izjasnili na referendumu za suverenu i nezavisnu državu Crnu Goru. Drugo, uslovljavati bilo čiju koaliciju sa nekim razlogom, posebno u ovoj situaciji, mislim da nije na nivou niti je odraz neke politike koja treba da dovede do afirmacije svih građana, za budućnost svih nas, za neko bolje sjutra. I treće, mislim da je vrijeme da svako počne da radi svoj posao. Mislim da Ministarstvo kulture radi svoj posao u skladu sa zakonom, koji smo mi u parlamentu donijeli, jer su i oni dio te većine. Tako da, pozivati se na poštovanje zakona, a raditi na kršenju tih zakona, ne znam koliko je dobro za sve nas", zaključio je Duković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.