Spriječeno 39 likvidacija za četiri godine
Foto: Ilustracija

Podaci iz Uprave policije

Spriječeno 39 likvidacija za četiri godine

Službenici Uprave policije od 2015. godine spriječili su izvršenje čak 39 likvidacija. Prema podacima iz Uprave policije, najviše ubistava osujećeno je tokom prošle godine - čak 21, piše Dan.

Sumnja za najviše planiranih i izvršenih likvidacija posljednjih godina pripisana je sukobu kotorskih klanova "škaljarskog" i "kavačkog“.

Njihov rat počeo je 2014. godine kada je nestalo 200 kilograma kokaina u Valensiji, navodi Dan i podsjeća da su već naredne godine krenuli brutalni obračuni i stravične likvidacije.

Prema podacima iz Uprave policije, tokom 2015. godine policijski službenici su na osnovu operativnih saznanja spriječili pet likvidacija, a naredne godine jednu.

Aktivnostima preduzetim u 2017. godini osujećeno je sedam ubistava, a 2018. čak 21.

U prvih šest mjeseci ove godine, kako je saopšteno iz kabineta pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića, spriječeno je pet likvidacija.

Iz Uprave policije nijesu mogli da odgovore na pitanje da li su mete u ovim slučajevima, uglavnom, bili pripadnici zavađenih kotorskih klanova.

Navedena krivična djela, prema svim pokazateljima, trebalo je da budu izvršena u sklopu sukoba između organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Crne Gore, a koje predstavljaju dio širih regionalnih struktura pojasnili su iz policije.

Likvidacije su, kako navode, spriječene preventivnim, proaktivnim i represivnim aktivnostima usmjerenim protiv djelovanja suprotstavljenih članova pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Crne Gore.

Aktivnosti su preduzimali pripadnici Sektora kriminalističke policije u saradnji i koordinaciji sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije i nadležnim tužilaštvima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.