I ove godine bjelopoljski đaci prvaci dobiće besplatno udžbenike
Foto: Ilustracija

Opština Bijelo Polje obezbijedila sredstva

I ove godine bjelopoljski đaci prvaci dobiće besplatno udžbenike

Oko 500 učenika, koji su upisani u prvi razred u 3 gradske i 14 prigradskih osnovnih škola na teritoriji bjelopoljske opštine, dobiće besplatne udžbenike zahvaljujući Opštini Bijelo Polje, koja je za tu namjenu izdvojila 25.000 eura.

Dok će posredstvom Ministarstva prosvjete i Centra za socijalni rad, besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole, dobiti djeca čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja. 

Kompleti knjiga đacima prvacima će biti uručeni na početku nove školske godine.

“Kroz ovakvu podršku, Opština Bijelo Polje želi da iskaže posebnu potrebu da pomogne mališanima, koji će na jesen započeti novo životno poglavlje, uz želju za puno uspjeha u budućem školovanju. A njihovim roditeljima smo ovim gestom željeli da olakšamo pripremu za predstojeću školsku godinu”, rekla je Saida Čikić sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, prenosi Opštinski sajt.

Za narednu školsku 2020/2021 godinu, predsjednik Opštine Petar Smolović planira da predloži Skupštini povećanje budžeta za ovu namjenu, kako bi se obezbijedili besplatni udžbenici za sve učenike do 4 razreda osnovne škole.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.