Preminuo Denis Kuljiš
Denis Kuljiš, foto: Beta

Preminuo Denis Kuljiš

Istaknuti novinar, pisac i publicista Denis Kuljiš umro je danas u Zagrebu u 69. godini nakon kratke i teške bolesti, javila je hrvatska novinska agencija Hina.

Kuljiš je rođen u Splitu 1951. godine.

Novinarsku karijeru započeo je 1972. Radio je u Poletu, Vjesniku, Startu, Danasu i nedeljniku Studio, a 1989. zajedno s partnerima osnovao je firmu Media Press, koja zatim prerasla u Europapress Holding, najveću novinsko-izdavačku kuću u Hrvatskoj.

Učestvovao je kao urednik u ponovnom pokretanju kulturnog magazina Gordogan. 

Od 2005. do 2017. objavljivao je kolumne u Jutarnjem listu i Večernjem listu i u nizu dnevnih novina u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Njegova kolumna "1000 šema Denisa Kuljiša" izlazila je godinama na posljednjoj strani Globusa. 

Objavljivao je tekstove i na portalu Dnevno i na svom portalu Žurnalist. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.