Junker mora na hitnu operaciju
Žan-Klod Junker

Junker mora na hitnu operaciju

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker morao je da prekine ljetnji odmor i otputuje u svoju matičnu državu Luksemburg gdje će biti podvrgnut hitnoj operaciji žučne kese.

Služba Evropske unije je saopštila da će 64-godišnji Junker "biti podvrgnut hitnoj holecistektomiji" - hirurškom uklanjanju žučne kese.

Junker je bio na odmoru u Austriji.

On je u posljednjim mjesecima petogodišnjeg mandata na mjestu predsjednika Evropske komisije, što je jedno od vodećih mjesta u EU. 

Trebalo je da sljedeće sedmice ode na sastanak Grupe sedam u Bijaricu u Francuskoj.

Junker je godinama imao zdravstvenih teškoća, ali zbog bola u leđima.

Nekadašnji premijer Luksemburga se na čelu Evropske komisije nalazi od 2014. godine, a mandat mu ističe krajem oktobra, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.