Kusovac: U infrastrukturne projekte u opštini Tivat uloženo pet miliona eura
Kusovac

Kusovac: U infrastrukturne projekte u opštini Tivat uloženo pet miliona eura

Pred početak turističke sezone u infrastrukturne projekte u opštini Tivat, uloženo je gotovo pet miliona eura, kaže za Novu M predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac.

„U pitanju su asfaltiranje lokalnih puteva i dva bitna projekta to je MR1 faza predračunske vrijednosti 3 miliona sa kružnim tokom, kao i izgradnja Centra za djecu sa smetnjama u razvoju. U toku je odabir ponuđača za saobraćajnicu Gornje Seljanovo, izgradnju sportskih terena u Lastvi, kao i šetališe Lungo Mare, predračunske vrijednosti 1.800 hiljada eura“, saopštio je Kusovac za Novu M.

Dolaskom stranih investitora Tivat je prepoznat kao privlačna turistička destinacija, pa broj onih koji se odluče da posjete ovu Opštinu iz godine u godinu raste. Tako trenutno u Tivtu boravi nešto više od 10 000 gostiju. Za prvih 5 mjeseci po evidenciji Monstata 38 hiljada gostiju boravilo je u Tivtu, a ostvareno je 218 hiljada noćenja, što je 36 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Sem većeg priliva gostiju, Opština ima i druge benefite.

„Imajući u vidu da su Porto Montenegro i Luštica Bay, napravili strategiju razvoja u narednih 10 godina, gdje je u proteklom periodu samo Porto Montenegro uložio nekih do 500 miliona eura, to povlači korist za opštinu. Iz godine u godinu budžet Tivta se uvećeva, zadnji za 2019. godinu je bio 21 milion a imamo taj trend rasta iz godine u godinu. To isto se može reći i za Lušticu Bay, koja završetkom MR1 druge faze i početkom MR2 završavaju infrastrukturu i to će biti turistički kompleks dominantan na poluostrvu Luštica. Opština Tivat će imati značajne prihode“, dodaje on.

Tivat je kaže Kusovac, opština sa najmanjim brojem nezaposlenih.

„Dolazak pomenutih investitora doprinio je da stepen nezaposlenosti u Tivtu bude mali. Potrebno je u narednom periodu edukovati mlade, kako bi se što veći broj mladih zaposlio u okviru Porto Montenegra  i Luštice Bay“, navodi Kusovac.

No, opština ima i manjkavosti, koje se odnose na nedovoljno razvijenu putnu infrastrukturu.

„Trebalo bi da se poradi na saobraćajnoj infrastrukturi, da se smanje gužve u jeku sezone“. rekao je on.

Kusovac najavljuje i izgradnju tri kružna toka, kao i asfaltiranje lokalnih puteva,  predračunske vrijednosti 2 i po miliona eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.