Od boravišne takse naplaćeno više od 5,6 miliona eura
Ilustracija

Do 14. avgusta

Od boravišne takse naplaćeno više od 5,6 miliona eura

U Crnoj Gori je od početka do 14. avgusta ove godine od boravišne takse naplaćeno više od 5,6 miliona eura, što je za skoro 900 hiljada eura više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije Aleksandra Maksimović.

Ona je kazala da se tokom ove turističke sezone bilježi kontinuirani rast finansijskih i fizičkih pokazatelja, prenosi Infobiro.

„Ukupni prihodi od boravišne takse koji pripadaju budzetu Crne Gore i lokalnim turistickim organizacijama, naplaćeni od početka godine zakljucno sa 14. avgustom iznose preko 5,6 miliona eura, što je za gotovo 900 hiljada eura vise u odnosu na isti period prošle godine“, rekla je Maksimović.

Kako je navela, prema poslednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, koje svakog petka vrše presjek brojnog stanja turista u Crnoj Gori, procjenjuje se da trenutno u državi boravi oko 200 hiljada gostiju, što je u odnosu na uporedni podatak prošle godine broj veći za preko 25 hiljada.

Maksimović je kazala da i ostali relevantni parametri ukazuju na porast turističkog prometa, prije svega podaci Aerodroma Crne Gore koji su opslužili za oko 120 hiljada putnika više, kao i podaci Nacionalnih Parkova Crne Gore koji bilježe za oko 30 odsto veći broj posjetilaca nego prošle godine.

„Kada je riječ o strukturi turista, ključna novina koja je obilježila ovu turističku sezonu je veliki porast broja gostiju iz Njemačke, zemalja Skandinavije i Beneluksa, dominantno u periodu predsezone, što je važno sa aspekta produženja turističke sezone, kao i nastavak pozitivnih trendova i dvocifrenih stopa rasta sa ostalih, za nas značajnih, emitivnih tržišta Rusije, Francuske, Velike Britanije, Poljske ali i Kine“, zaključila je Maksimović.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.