Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Holandiji izvršeno prije 11 godina
Ilustracija

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Holandiji izvršeno prije 11 godina

Službenici Uprave policije su na Graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u našu zemlju, lišili slobode A.M. (37), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje međunarodnom potjernicom NCB Interpol Hag zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično djelo ubistvo.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije međunarodna Interpolova potjernica izdata je za A.M. radi obezbjeđirnja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je prije više od 11 godina, 20.juna 2008., u gradu Breda lišio života oštećeno lice na način što mu je zadao više uboda nožem.

"Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora. Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja tog lica ovoj državi", saopšteno je iz policije.

Crnogorska policiija je, na osnovu inostranih međunarodnih potjernica, u prvoj polovini 2019. godine na našoj teritoriji lišila slobode 29 lica koje međunarodno potražuju druge države.

"Policije inostranih zemalja su, postupajući po međunarodnim potjernicama koje je izdao NCB Interpol Podgorica, u prvoj polovini ove godine u inostranstvu lišili slobode 20 lica koje međunarodno potražuje crnogorska policija", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.