Presječen lanac krijumčarenja skanka, uhapšen Srbijanac: Policija za godinu dana zaplijenila 2,9 tona opojnih droga
Ilustracija

Presječen lanac krijumčarenja skanka, uhapšen Srbijanac: Policija za godinu dana zaplijenila 2,9 tona opojnih droga

Službenici Uprave policije su, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Upravom carina, izveli koordiniranu akciju u kojoj je presječen lanac krijumčarenja skanka.

Slobode je lišen državljanin Srbije, A.O. (47), u čijem vozilu je otkrivena droga, 43 kg marihuane tipa skank, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju u zemlje Evropske unije.  

"U akciji je učestvovalo više organizacionih jedinica policije, a vozilo „Nissan Juke“ je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici. Pretresom vozila, kojim je upravljao A.O, je u specijalno izrađenim bunkerima na više mjesta u unutrašnjosti vozila pronađeno 61 pakovanje opojne droge marihuana tipa skank, težine 43 kg.

A.O. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden Specijalnom državnom tužiocu, Skank je izuzet i biće upućen na vještačenje u Forenzički centar", saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policije preduzima dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou.

"Crnogorska policija je uspješna u borbi protiv droge i u periodu od 01. jula prošle do 01. jula ove godine zaplijenila je ukupno 2,9 tona opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.