Srpkinja oteta u Torinu usred bijela dana zbog duga od 50.000 eura (VIDEO)
Foto:Screenshot

Srpkinja oteta u Torinu usred bijela dana zbog duga od 50.000 eura (VIDEO)

Trojica muškaraca kidnapovala su u srijedu državljanku Srbije (35) u centru Torina usred bijela dana.

Srpkinja je šetala centrom grada sa svojim partnerom, kada se kraj njih zaustavio crni kombi i kojeg su izašli otmičari maskirani kao policajci i oboje pokušali da ih uvuku u kombi. Muškarac je uspio da se otrgne napadačima, dok su državljanku Srbije uspjeli da uvuku u vozilo i daju se u bijeg.

Drama se odigrala na trgu San Karlo u Torinu, oko 11 sati prepodne. Pored Srpkinje i muškarca čiji identitet još nije objelodanjen, odjednom se zaustavio crni "folksvagenov" kombi. Sledećeg trenutka, iz njega su izašli maskirani otmičari sa pancirima koji su pokušali oboje da ih uvuku unutra, ali je muškarac uspio da se izvuče i pobjegne. Srpkinja, s druge strane, nije bila te sreće, prenosi Blic.

Očevici kažu da je scena bila kao iz filma.

"Oboje su vrištali, ona je dozivala pomoć. Urlala je da neko pozove policiju", ispričao je radnik jedne poslastičnarnice ispred koje se odigrala nemila scena.

Za nekoliko minuta policijski automobili su blokirali taj dio grada i započeta je potraga za crnim kombijem.

U međuvremenu, vinovnici su pokušali da pronađu zaklon u obližnjoj privatnoj garaži, kako bi se na kratko pritajili. Međutim, naišli su na čuvara garaže koji im je objasnio da je njihovo vozilo isuviše veliko da bi se tu parkirali i da će parking morati da pronađu na drugom mjestu. Dok su razgovarali sa čuvarom, policija ih je opkolila.

Policajci su u kombiju pronašli 35-godišnjakinju, koju su otmičari vezali kanapom, a usta joj zapušili ljepljivom trakom, i trojicu Njemaca, od kojih su dvojica dobro poznati organima gonjenja.

Lisice na ruke su stavljene vlasniku jedne građevinske kompanije u Njemačkoj (54), i dvojica mladića starosti 24 i 26 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv otmice je osveta zbog finansijske prevare. Naime, prema pisanju italijanskih medija, Srpkinja je prevarila vlasnika građevinske kompanije za 50.000 eura, zbog čega je on želio da joj se osveti.

Ispostavilo se da je građevinac ranije davao novac na kamatu, a da mu je Srpkinja, prilikom vraćanja duga uvalila lažne eure. Umjesto da se obrati policiji, Njemac se odlučio na to da unajmi privatne detektive, uđe Srpkinji u trag i natjera je da mu vrati novac, ali mu otmica nije uspjela.

Portal "Il canavese" prenio je da je zdravstveno stanje Srpkinje dobro, osim što je preživjela veliki šok i stres. Kod nje je pronađeno 2.700 eura u kešu. Muškarac koji je u trenutku otmice bio sa njom, po svemu sudeći nije povezan sa ovim slučajem.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.