Hrvatska: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su otrovani italijanski državljani
Foto:N1

Hrvatska: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su otrovani italijanski državljani

Hrvatska policija uhapsila je vlasnika i kapetana broda na kojem su u hvarskoj luci otrovani italijanski državljani. Obojica uhapšenih su hrvatski državljani.

Istragom je utvrđeno da su vlasnik jahte (23) i kapetan (27), protivnopropisima i izričitim tehničkim uputstvima u pogledu bezbjednosti, 8. avgusta ugradili agregat sa vazdušnim hlađenjem u dijelu gdje je smješten motor jahte, usled čijeg rada je došlo do ispuštanja otrovnih gasova - ugljenmonoksida u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina, pa tako i do trovanja putnika.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv opšte bezbjednosti oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u pritvor.

U hvarsku luku u utorak je uplovio brod na kojem je pronađen mrtav muškarac (57), a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno helikopterom prevezeno u bolnicu u Splitu.

Hospitalizovane su tri punoljetne osobe od 64, 53 i 44 godine, kao i dvoje djece od 11 i pet godina. Svi su državljani Italije i članovi iste porodice. Djeca su i dalje u teškom stanju i životno ugrožena.

N1/Srna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.