Zbog nevremena u Sarajevu, avioni preusmjereni u Beograd i Zagreb (VIDEO)
Foto: Printscreen

Zbog nevremena u Sarajevu, avioni preusmjereni u Beograd i Zagreb (VIDEO)

Banjaluku je sinoć pogodilo nevrijeme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom, a kiša je prešla u intenzivan grad koji je zahvatio pojedine djelove grada.

Jako nevrijeme u Sarajevu i smanjena vidljivost uzrokovali su probleme i u avionskom saobraćaju.

Dva aviona nisu uspjela da slete i preusmjerena su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu, prenose regionalni mediji.

Banjaluku je noćas pogodilo nevrijeme praćeno jakim pljuskovima, grmljavinom i gradom. Nevrijeme je zahvatilo i Sarajevsko-romanijsku regiju.

Na Sokocu je grom udario u čvorište između dalekovoda Sokolovići i UNIS, koji strujom napaja 30 trafostanica, što je izazvalo prekid u elektrosnabdijevanju, prenosi RTRS.

Jako nevrijeme pogodilo je i Federaciju BiH. U Goraždu su se u dvije gradske ulice izlile površinske vode i kanalizacija. Poplavljeno je gradsko jezgro, a vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani bore se sa blatom i muljem.

Pojedine ulice su potpuno poplavljene. Izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica.

Posle ekstremno toplih dana, Sarajevo je juče zahvatilo nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom koje je donijelo osvježenje, ali i manjih problema sa strujom.

U pojedinim djelovima grada pao je i grad, a građani su prijavili i kratkotrajni nestanak električne energije u Hadžićima i na Ilidži.

Jako nevrijeme u Sarajevu i smanjenja vidljivost uzrokovali su probleme i u odvijanju avionskog saobraćaja. Dva aviona nisu uspjela sletjeti i preusmjerena su na aerodrome susjednih država, prenosi Kliks.

Avion kompanije "Flajydubai" koji je letio iz Dubaija ka Sarajevu trebao je da sleti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 17.55 sati. Kružio je pola sata, ali nije uspio sletjeti te je odletio u Beograd. 

Avion "Eurovingsa" iz Štutgarta preusmjeren je u Zagreb.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.