Na ovaj dan u godini rađa se najviše djece
Foto: Ilustracija

Na ovaj dan u godini rađa se najviše djece

Da li i vi imate više članove porodice ili bliskih prijatelja na čije rođendane idete u ljetnjim mjesecima?

To, prema istraživanjima naučnika nije slučajno. Statistika kaže da se u julu, augustu i septembru rađa najviše djece. Ovo su potvrdili rezultati nekoliko istraživanja, a jedno od njih sprovedeno je na univerzitetu Harvard, prenosi Business insider.

Istraživači se međutim nisu zaustavili samo na tome, već su otišli korak dalje i otkrili kog dana je rođeno najviše ljudi. 

Rezultati govore da je to 16. septembar, prenose Novosti.

Pozabavili su se i takozvanim rođendanskim paradoksom koji govori da je vjerovatnoća da su od 23 osobe u jednoj prostoriji bar dvije rođene istog dana, malo veća od 50 posto. A kod 50 osoba taj procenat ide i do 90.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.