Vuković pušten da se brani sa slobode
ZIKS

Tereti se zbog utaje poreza

Vuković pušten da se brani sa slobode

Jedan od navodnih organizatora kriminalne grupe koju Specijalno tužilaštvo tereti da je utajom poreza i doprinosa oštetila budžet za pet miliona eura, Ivan Vuković, 2. avgusta pušten je da se brani sa slobode, kazao je njegov advokat Bojan Korać.

Korać je Dnevnim novinama rekao da je njegov branjenik pušten iz pritvora jer su prestali zakonski razlozi za isti, odnosno opasnost od uticaja na svjedoke.

Kako se navodi, Vuković je priznao izvršenje svih krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Iz Višeg suda u Podgorici Dnevnim novinama potvrdili su da je Vukoviću ukinut pritvor.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici, na predlog branioca okrivljenog, a uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva, ukinut je pritvor okrivljenom Ivanu Vukoviću”, saopšteno je iz Suda.

Na pitanje da li je pritvor ukinut i Radomiru Karadžiću, koji se tereti za ista djela kao Vuković, iz Višeg suda su naveli da mu nije ukinut odlukom tog suda.

Preduzeća čiji su vlasnici Vuković, Karadžić, Dragoslav Lakić i sa njima povezana lica osumnjičeni su da su, u posljednjih pet godina, kako ukazuju višemjesečni rezultati iz istrage, omogućila vlasnicima više desetina preduzeća da steknu protivpravnu imovinsku korist, jer su izvukla više od 20 miliona eura u gotovini po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa, čime je pričinjeno pet miliona eura štete države.

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem, osumnjičenim da je bio jedan od članova te kriminalne grupe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.