Nevjerstvo najčešće u 39. godini
Ilustracija

Nevjerstvo najčešće u 39. godini

Vjerovali ili ne, šansa da prevarimo partnera je dvaput veća u 39. godini nego u bilo kojoj drugoj - pokazalo je istraživanje britanskog portala za pronalaženje partnera IllicitEncounters.com.

Stručnjaci su zaključili da je ova brojka za mnoge prekretnica u životu, pošto tada ulaze u krizu srednjih godina, proživljavaju drugu mladost ili su u potrazi za novim uzbuđenjima.

- Mnogi varaju kako bi pridobili partnerovu pažnju, naročito ako se osjećaju zapostavljeno, jer je on opterećen poslom i karijerom ili ne dobijaju dovoljno ljubavi i nježnosti. Zanimljivo je da se ne plaše da će zbog toga biti ostavljeni, jer misle da tim gestom poručuju voljenoj osobi da bi trebalo da obrati više pažnje na supružnika. Nije isključena ni preljuba iz osvete. Pet najčešćih razloga nevjere su nedostatak strasti, "prilika koja im se ukazala", dosada u vezi, obnova kontakta sa starom ljubavi preko društvenih mreža i želja za promenom - navode istraživači u izveštaju.

Preljuba je, inače, češća u poslednjoj godini decenije (19, 29, 39, 49, 59...), a posle tridesetdevetogodišnjaka, najnevjerniji su oni stariji tačno deceniju.

 

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.