Vlado Georgiev na humanitarnom koncertu u H.Novom pjevao
Foto: Screenshot

Vlado Georgiev na humanitarnom koncertu u H.Novom pjevao "Tamo daleko"(VIDEO)

Uz obilježavanje dva značajna jubileja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke, sinoć je na Kanli kuli organizovan i humanitarni koncert “Za naše Kosovo i Metohiju”.

Publika je kako prenosi Radio Herceg Novi dvočasovni koncert podržavala aplauzima i pjesmom, a posebno Vlada Georgieva koji je program završio pjevajući „Tamo daleko“ i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

U programu su učestvovali i Ivana Žigon i “Kosovski Božuri”, grupa 357 i Trubački orkestar Marka Gligorijevića, a gošća večeri bila je i Danica Crnogorčević.

Koncert “Za naše Kosovo i Metohiju” priređen je u sklopu ovogodišnjeg “Trga od ćirilice” u organizaciji Crkvene opštine Herceg Novi – Mitropolije crnogorsko-primorske i humanitarne fondacije „Delije“.

Njemu su između ostalih prisustvovali i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prvi čovjek Budve Marko Carević i lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Protojerej stavrofor otac Radomir Nikčević u atmosferi punoj emocija poručio je u kratkoj besjedi: Pomozimo koliko možemo da se sačuva istina, svetinje naše, u našem Jerusalimu, na Kosovu i Metohiji. Ako se pitate zašto su nas udarali tamo pre 630, pre 20 godina i danas, to je zato  što nam je srce tamo. Okupili smo se u ovolikom broju da pokažemo da nećemo odustati od onoga što je naše. Nećemo odustati nikada bila je još jedna od poruka.

Publiku je pozdravio i  potpredsednik opštine Miloš Konjević i informisao da je na predhodna tri hercegnovska koncerta skupljeno 22.700 eura pomoći za manastire na Kosovu.

-Do sad smo pomogli obnovu masatira Svetog Arhangela kod Prizrena,manstir Draganac kod Gnjilana ,manastir Banjska na sjeveru Kosova i Metohije  i ove godine prilog će biti namijenjen za Manastir Banjska u iznosu od 20 hijada eura kako bi se završila kapija ispred Manastira.

Ovo je bio 29. a u Herceg Novom treći humanitarni koncert.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.