Napad u centru Sidneja: Žena izbodena nožem, prolaznici zaustavili napadača
Foto :Tanjug

Napad u centru Sidneja: Žena izbodena nožem, prolaznici zaustavili napadača

Ženska osoba prevezena je u bolnicu nakon što je zadobila ubodne rane u napadu nožem koji se dogodio u centru australijskog grada Sidneja, objavila je australijska policija.

Policija je privela muškarca koji ju je napao, a napadač je prethodno pokušao nožem da napadne još nekoliko osoba, navode policijski izvori o incidentu koji je u utorak rano popodne po lokalnom vremenu izazvao nesvakidašnji zastoj u ulicama poslovnog središta najvećeg australijskog grada.

"Imamo žensku osobu izbodenu nožem kojoj su hitne službe priskočile u pomoć i odvezle je u gradsku bolnicu", kazao je načelnik policije Gevin Vud.

Po njegovim riječima, zadobijene povrede nisu opasne po život.

Vud je takođe rekao da se čini da napad nije ničim bio izazvan, a policija će sprovesti istragu kako bi utvrdila motive napada.

Snimci na Tviteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem.

Čovjek je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga osoba zaustavila stolicom.

Prethodno je zaposlena u obližnjoj prodavnici rekla u telefonskoj izjavi za lokalnu televiziju da su prolaznici "vidjeli napadača koji je protrčao s krvavim nožem".

"Policija je stigla i blokirali su ulicu pa ne možemo napolje", kazala je ta svjedokinja. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.