Narednih 10 godina u Lušticu će biti uloženo oko milijardu eura
Luštica Bay

Narednih 10 godina u Lušticu će biti uloženo oko milijardu eura

U projekat Luštica Bay, u narednih deset godina biće uloženo milijardu i 100 miliona eura, kazala je u razgovoru za Novu M, PR Luštice Bay Dragana Bećirović. U toku je kaže priprema dokumentacije za početak izgradnje hotela Marina, kao i radovi na naselju Central.

"Razvoj, rast, nova radna mjesta, te  poboljšanja životnog standarda, nesumnjivo će omogućiti realizacija projekta Lustica Bay. U ovaj projekat do sada uloženo 220 miliona", kazala je za Novu M PR Luštice Bay Dragana Bećirivić.

Ulaganja u 2018. su izosila 72 miliona, dok je u prvih 5 mjeseci 2019.  u razvoj projekta investirano 14 miliona eura.

 „Planovi su  da u naredne dvije godine uložimo po 60 miliona eura u nastavak razvoja projekta Luštica Bay. Ukupna vrijednost projekta je 1 milijardu i 100 miliona eura, tako da smo mi negdje na 20 procenata od tog iznosa", kaže ona.

Ističe da je pored hotela Čedi Bay, u toku  i priprema dokumentacije za početak izgradnje novog hotela.

“To je Marina hotel, koji će ponuditi 240 ključeva", navodi Bećirović.

U toku je, kaže Bećirović  i razvoj naselja Central, koje se nalazi u kompleksu Luštica Bay. Central će prema planovima brojiti 3 i 500 stotina stanovnika, od kojih će njih 1000, trajno živjeti u kompleksu.

 „Prve četiri zgrade sa 58 stambenih jedinica, će dijelom biti završene na jesen ove godine, dijelom početkom sljedeće godine. Central je zamišljen kao glavno naselje u kompleksu i ponudice najveći sadržaj komercijalnih, javnih, ustanova među kojima su i škola, medicniski centar, policijska, vatrogasna stanica. Sve ono što je neophodno za funkucionisanje grada", navodi ona za Novu M.

Luštica Bay je različita od drugih projekta, kaže Bećirović, jer podrazumijeva izgradnju novog grada, sa svim aspektima potebnim za kvalitetan život.

“Gradimo 7 hotela, 2 marine, profesionalni šampionski golf teren, stanove, porodične kuće, apartmane, file sa kompletnim gradskim jezgrom, administrativnim, kulturnim", kaže ona.

Idealan stanovnik ovog kompleksa je, prema riječima Bećirović, osoba posvećena dinamičnom, aktivnom životu, u okviri idealno kreirane zajednice.

 “Vjerujem da će broj od 38 nacija koliko trenutno živi u Luštici Bay, biti povećani. Među stanovnicima imate i državljane, pretižnih turističkih destinacija,  Monaka i sl. i vjerujemo da će se taj trend nastaviti“, istakla je ona.

Na realizaciji projekta Lustica Bay angažovano je  270 zaposlenih. Dok je gotovo 900 kompanija iz Crne Gore bilo partner sa Lušticom divelopment, na razvoju projekta Luštica Bay. Luštica Bay i jedan od najvećih projekata kada je riječ o izgradnja infrastrukture. Projekat se razvija na infrastrukturno nerazvijenom području pa je planirana izgradnja 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih, poručeno je iz kompanije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.