Bošnjak: Mugoša od automobila starog 20 godina i naslijeđene kuće do stana, luksuznog voznog parka i zemljišta u više gradova
Bošnjak

Bošnjak: Mugoša od automobila starog 20 godina i naslijeđene kuće do stana, luksuznog voznog parka i zemljišta u više gradova

Poslanica DFa Baranka Bošnjak saopštila je da je Miomir M. Mugoša "tipični predstavnik tzv. Markovićevih “beskućnika”.

"Karijeru je počeo kao savjetnik svog moćnijeg imenjaka i plemenika gradonačeknika Miomira Mugoše, pa sam se kao odbornica u Glavnom gradu brzo uvjerirala u ove njegove karkteristike i kontinutetu na to upozoravala.Počeo je sa više nego skromnom platom od 275eura i godišnjim prihodom 500 eura od košarke: Ženu je takođe uspio da udomi u Glavnom gradu sa platom od 150 eura. Bio je suvlasnik naslijeđene kuće u Donjoj Gorici i vozio auto staro skoro dvadeset godina. A onda za godinu dvije, kreće njegov uzlet, kada se dokopao mjesta načelnika komunalne policije. Kupuje zemljište u Kolašinu, žena kupuje Tojotu Rav 4, pa ubrzo i zemljište na Žabljaku. Djeca čim su stasala za vožnju, svako malo kupuju nova auta sin od BMW do Mercedesa ML 320 CDl a danas Audija vrijednog oko 50.000 eura a ćerka od citroena do novog KIA Sportaža. Žena staru Tojotu zamijenila novijim modelom. Naravno jedino njemu nije trebalo auto jer koristi službeno. Novostečeni imetak prijavljen u imovinskom kartonu je daleko vredniji od prihoda koja je ova porodica prijavljivala.", navela je Bošnjak.

Ona dalje dodaje da je javna tajna bila u gradu, da se mlađi Mugoša ugrađuje u razne poslove, da bez procenta se nijedna dozvola za ljetnje bašte nije mogla dobiti.

"Poznato je i da je na tuđa imena imao lokale u gradu. Čak se osilio da ove poslove tajno radi u odnosu na starijeg Mugošu. To ga je umalo koštalo funkcije. Sve se nakon obećanja i moljakanja unutar brastava završilo.", saopštila je Bošnjak i dodala da se pritom nikada nije odrekao funkcije predsjednika Mjesne zajednice Donja Gorica, jer mu je to , kako kaže, omogućilo određene prihode.

Navodi i da je podnijela i krivičnu prijavu zbog stana od Glavnog grada:

"Prije nego što je napustio Glavni grad, dobija stan od 76m2 sa obavezom da radi narednih 5 godina u Glavnom gradu, da bi ga mogao otkupiti pod povoljnim uslovima. Međutim, on već poslije dvije godine napušta Glavni grad i zadržava stan. Kao odbornica sam, štiteći interese građana Podgorice, podnijela krivičnu prijavu u veze ove i sličnih malverzacija, koja nije procesuirana od strane korumpiranih tužilaca", saopštila je Bošnjak uz pitanje upućenu premijeru Dušku Markoviću:

"Da li je ovaj lik beskućnik, pa si mu dodijelio 40.000 eura, da bi izgradio i vikend kuću od preko 100m2, a koji to pokušao da sakrije od javnosti.Markoviću, da li je to nagrada za njegove “uspješne” poslove u aferama KLAP I Vardar, a u vezi kojih ćuti I drhti, a svima je više nego očigledna njegova “debela” umiješanost i puna odgovornost. Da li je možda to nagrada za ogroman procenat sive ekonomije u odnosu na naplaćeni porez? Jasno je da su u pitanju razni dilovi i privilegovani pojedinci.", navela je Bošnjak i pozvala predsjednika Vlade da objavi , kako kaže, kompletan spisak "beskućnika i preuzme odgovornost podnoseći ostavku" uz konstataciju da je davno digla ruke od državnog tužilastva.

Zaključuje i da je odrednica DFa da svu nezakonito stečenu imovinu državnih funkcionera od 1990. godine treba nacionalizovati i vratiti državi i građanima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.