Seks blagotvorno djeluje na mentalno zdravlje
ilustracija

Seks blagotvorno djeluje na mentalno zdravlje

Već je potvrđeno da seksualni život jača imunitet i produžava životni vijek onih koji ga aktivno upražnjavaju, kao i da poboljšava kognitivne funkcije, naročito pamćenje.

Ali, kao da naučnici nisu bili zadovoljni tim pozitivnim efektima, pa su nedavno sproveli istraživanje u kom su ispitali kako seks utiče na mentalno zdravlje i raspoloženje. Odgovor je, pogađate - pozitivno.

U istraživanju su učestvovali mladi oba pola, koji su svakodnevno izvještavali o svojim aktivnostima u ovom domenu.

Zaključeno je da su već sjutradan, nakon seksa, bili srećniji i boljeg mentalnog zdravlja, međutim, ako su vodili ljubav sa nepoznatom osobom sreća ih je "držala" samo jedan dan, dok je odnos sa voljenom osobom poboljšavao raspoloženje tokom naredna dva dana.

Uzevši ovo u obzir, sledeći put razmislite prije nego što partnera odbijete uz izgovor da vas boli glava, jer, kao što vidite, seks je blagotvoran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.