Njemačka će potpuno zabraniti upotrebu plastičnih kesa
ilustracija

Njemačka će potpuno zabraniti upotrebu plastičnih kesa

Njemačka planira zakon kojim će biti zabranjeno korišćenje plastičnih kesa, jer dogovori s maloprodajnim lancima da smanje upotrebu nisu dali dobre rezultate.

Ovo je rekla ministarka ekologije Svenja Šulce.

"Moje Ministarstvo pokrenuće postupak za potpunu zabranu plastičkih kesa", rekla je Šulce, koja nije navela vremenski okvir za početak primjene te mere, javlja Srna, a prenosi Mondo.

Ona je objasnila da je cilj smanjiti ne samo upotrebu plastičnih kesa, već i same plastike.

EU zabraniće neke proizvode od plastike za jednokratnu upotrebu kao što su slamčice, viljuške i noževi od 2021. godine, ali je za druge proizvode dozvolila određen prelazni period, dok se industrija ne snađe sa zamjenom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.