BD: U lokalu krili oružje i municiju, spriječeno izvršenje teških krivičnih djela
ilustracija

Uspješna akcija Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

BD: U lokalu krili oružje i municiju, spriječeno izvršenje teških krivičnih djela

Službenici crnogorske policije Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije sinoć su, kako se sumnja, izvršenje najtežih krivičnih djela pretresom i zaplenom oružja u jednom lokalu u Budvi, saznaje Kodex.

Naime, službenici SBPOKK -a su operativnim radom i preduzimanjem niza mjera i radnji, izvršili pretres otvorenog improvizovanog šanka ugostiteljskog objekta “Korkovado” koji se nalazi ispod zidina Starog grada u Budvi, koji posjećuje veliki broj turista.

Tom prilikom su, kako saznajemo, pronađena dva komada vatrenog oružja, koji su bili sakriveni u najlonske kese i zamotani u tkanine.

Radi se o pištolju marke Bereta, cal 7,65 mm, uklonjenog serijskog broja sa 6 komada metaka u okviru, kao i o revolveru marke Magnum 357 takođe skinutog serijskog broja sa 6 komada metaka u burencetu.Sumnja se da je pronađeno oružje trebalo da se iskoristi u izvršenju najtežih krivičnih djela, što su službenici SBPOKK-a spriječili pronalaskom istih - rečeno je Kodexu.

O svemu je upoznat i ODT i po nalogu istog i samoinicijativno policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je oružje donijela na navedenu lokaciji.

U vezi sa pronađenim predmetima  biće urađena i vještačenja a u cilju identifikovanja izvršilaca.

Kako saznajemo, do sada su saslušani vlasnik lokala i menadžer istog.

Prema informacijama Kodexa, policija ima određena saznanja o mogućim izvršiocima ovog krivičnog djela.

Ovom akcijom, službenici crnogorske policije su spriječili , kako se sumnja, izvšenje teških krivičnih djela te sačuvali bezbjednost i građana i turista na čemu će i dalje predano raditi.

5d397af5de7c4719bae8220d0a0a0a64lazovic2previewOrg

Podsjetimo, za rukovodioca Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koji je sproveo pomenutu akciju, prije dva mjeseca imenovan je Zoran Lazović, dugogodišnji službenik ANBa službenik sa velikim iskustvom u bezbjedonosnim strukturama. U nedavnoj izjavi novinarima a povodom predstavljanja rezultata policije kazao je da uspjeh policije nema veze ni sa jednim pojedincem te da UP nastupa kao jedinstven organ i iskazao uvjerenje da će uspješan rad biti nastavljen i u narednom periodu te biti još kvalitetniji, bolji i jači.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.