Kim nadgledao posljednje probno ispaljivanje raketa
Foto: Beta/AP

Sa posmatračkog mjesta

Kim nadgledao posljednje probno ispaljivanje raketa

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un lično je nadgledao posljednje ispaljivanje raketa koje predstavlja "probu novog oružja", javila je danas sjevernokorejska agencija KCNA.

Kim je "zauzeo posmatračko mjesto i vodio probno ispaljivanje", navela je agencija i dodala da je lider Sjeverne Koreje izrazio "veliko zadovoljstvo" rezultatom.

KCNA nije navela detalje o testiranom oružju. 

Prema navodima Generalštaba južnokorejske vojske u pitanju su dvije balističke rakete kratkog dometa, koje su ispaljene sa sjeveroistoka Sjeverne Koreje. Rakete su letjele oko 400 kilometara prije nego što su pale u Japansko more.

To je peta serija ispaljivanja raketa za manje od dvije nedjelje.

Najnovije rakete ispaljene su nekoliko sati pošto je američki predsjednik Donald Tramp izjavio da je dobio "prelijepo pismo" od Kim Džong Una.

Sjeverna Koreja svake godine kritikuje zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD ocjenjujući da predstavljaju pripremu za enventualnu invaziju njene teritorije, i kao prepreku za nastavak pregovora o njenom nuklearnom programu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.