Osumnjičeni za različita krivična djela uplatili za  jemstvo 65.000 eura
Foto: Ilustracija

Prošle godine

Osumnjičeni za različita krivična djela uplatili za jemstvo 65.000 eura

Osumnjičeni za različita krivična djela uplatili su tokom prethodne godine Višem sudu u Podgorici ukupno 65 hiljada eura kako bi im bilo omogućeno da se brane sa slobode.

Ostatak rješenja kojima je prihvaćena kaucija odnosio se na nakretnine, stanove, kuće i zemljište pritvorenih osoba, piše Dan.

Samostalni savjetnik za odnose sa javnošću u Višem sudu Aida Muzurović kazala je tom dnevnom listu da je protekle godine tom sudu na ime jemstva položeno 65 hiljada eura.

“Sud ne vodi posebnu evidenciju o broju nekretnina nad kojim je ustanovljena hipoteka na ime jemstva”, navela je Muzurović.

Prethodnih godina ti iznosi bili su znatno veći.

Zakonik o krivičnom postupku (ZKP) Crne Gore propisuje da se uz jemstvo na slobodu može pustiti osumnjičeni kojem je pritvor određen samo zbog opasnosti od bjekstva.

Okrivljeni kojem je odobreno jemstvo ponovo će će naći u pritvoru ukoliko se ne odazove na uredan poziv suda, a izostanak ne opravda, ili ako se protiv njega, nakon što se nađe na slobodi, pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.