Bakterije iz mora usmrtile Njemicu
Ilustracija

Bakterije iz mora usmrtile Njemicu

Smrtonisni mikrobi u Baltičkom moru ubili su državljanku Njemačke, a nakon što su visoke temperature stvorile uslove da se opasni patogen brzo razmnožava.

Visoke temperature natjerale su mnoge da potraže osvježenje u moru, međutim, za stariju Njemicu iz pokrajine Meklenburg Vestern Pomeranija, ljeto se završilo tragično, piše Raša tudej.

Naime, nesrećna žena se zarazila smrtonosnom Vibrio bakretijom, saopštila je njemačka državna Kancelarija za zdravlje i socijalnu zaštitu.

Kako se navodi, postoji nekoliko sojeva patogena, među ostalim neki od njih pripadaju bakteriji koja "jede meso", a neki sojevi mogu da uzrokuju koleru.

Vibrio bakterija može da uđe u ljudsko tijelo na više načina, uključujući otvorene rane što može da dovede i do infekcije i sepse, a posebno je opasna za one sa narušenim imunim sistemom ili hroničnim bolestima jetre.

Njemački mediji pretpostavljaju da je Njemica zaražena mikrobom, imala imunološki nedostatak.

Uslovi uz Baltičko more su idealni za Vibrio bakteriju koja u tim uslovima uspijeva.

"Vibrio bakterija se množi posebno kada je sadržaj soli 0,5 odsto, a temperatura vode oko 20 stepeni", izjavila je šefica Sekretarijata za zdravlje njemačke provincije Martina Litman.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.