Velika međunarodna akcija: Uhapšeno 70 osoba zbog trgovine djecom, pedofilije, pljačke
Ilustracija

Velika međunarodna akcija: Uhapšeno 70 osoba zbog trgovine djecom, pedofilije, pljačke

U velikoj međunarodnoj akciji protiv trgovine maloljetnicima zbog seksualnog iskorišćavanja, uhapšene su 34 osobe, dok je 36 uhapšeno zbog drugih krivičnih djela poput pljačke, rasparčavanja materijala za seksualno iskorišćavanje djece i omogućavanje ilegalne imigracije, saopštio je danas Evropol.

U operaciji koju je pokrenula britanska policija, učestvovale su policije 16 država članica EU, kao i Islanda i Švajcarske, dok je akcija trajala od 17. do 23. juna i tokom nje je provjereno ukupno 127.000 osoba, 63.800 vozila na 1.100 lokacija.

Pretresano je privatno vlasništvo, hoteli, autobusi, željezničke stanice, trajektne luke, aerodromi i granični prelazi, a pokrenuta je i kampanja u školama, kako bi se maloljetnici informisali o trgovini ljudima.

U akciji je učestvovalo 4.567 policajaca svih rodova policije, uključujući kriminalističku, graničnu, pomorsku, aerodromsku, saobraćajnu i interventnu policiju zemalja uključenih u međunarodnu operaciju.

Identifikovano je 206 potencijalnih žrtava, među kojima je 53 maloljetnika, dok su ove aktivnosti omogućile pokretanje 31 novog slučaja trgovine ljudima u različitim zemljama učesnicima akcije.

U operaciji su učestvovale policije Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Islanda, Letonije, Litvanije, Mađarske, Holandije, Njemačke, Portugala, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske i Velike Britanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.