Turska: Zemljotres oštetio oko 1.000 zgrada
Foto: AP

Turska: Zemljotres oštetio oko 1.000 zgrada

Gotovo 1.000 zgrada uništeno je u zemljotresu koji je pogodio zapad Turske, saopštile su danas vlasti te zemlje.

U oblasti koju je juče pogodio zemljotres magnitude 6,0 teško je oštećeno 108, a umjereno 868 objekata, izjavio je turski ministar za urbano planiranje Murat Kurum, prenosi Beta.

U zemljotresu čiji je epicentar bio u mjestu Bozkurt, oko 600 kilometara južno od Istanbula, povrijeđene su desetine ljudi. Mještani su tokom zemljotresa u panici bježali na ulicu.

Kurum je novinarima rekao da će vlada odmah početi izgradnju smještaja za ljude čiji su domovi oštećeni.

Tursko tlo je sklono zemljotresima. U zemljotresu magnitude 7,4, koji je 1999. godine pogodio sjeverozapad Turske poginulo je više od 17.000 ljudi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.