Crnogorski planinar Milan Radović poginuo tokom ekspedicije
Milan Radović

U planinskom masivu Tjan Šen

Crnogorski planinar Milan Radović poginuo tokom ekspedicije

Jedan od najuspješnijih crnogorskih planinara Milan Radović (49) poginuo je juče tokom ekspedicije "Pik Pobeda" u planinskom masivu Tjan Šen.

Prema saznanjima "Vijesti", Radović je poginuo nakon što sa klupskim kolegom Aleksandrom Đajićem sišao sa vrha u bazni kamp C 4.

Đajić nije povrijeđen.

Radović i Đajić su na vrh visok 7. 439 metara krenuli 20. jula, a ekspedicija je organizovana povodom deset godina postojanja planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore", prenose Vijesti.

Vrh Pik Pobjede nalazi se u planinskom masivu Tjan Šen. Masiv Tjan Šen je dio najveličanstvenijeg planinskog masiva na svijetu Himalaji-Karakorum-Tjan Šen-Pamir, a Pobjeda je granični vrh između Kirgistana i Kine.

Radović je rođen u Plužinama 15. aprila1970. godine. Bavio se sportom, najprije fudbalom i atletikom, a potom planinarenjem. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.