Oduzeta roba vrijednosti skoro 10.000 eura zbog povrede žiga robne marke
Budva

Tržišna inspekcija uspješno sprovela aktivnosti u okviru kampanje "Dani zajedničke akcije" u BD

Oduzeta roba vrijednosti skoro 10.000 eura zbog povrede žiga robne marke

Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek Tržišne inspekcije, je u okviru kampanje pod nazivom "Dani zajedničke akcije", a u cilju nadzora nad primjenom zakonskih propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, uspješno sprovela aktivnosti u saradnji sa inspektorima Uprave policije.

Kako je saopšteno iz UIP-a, u skladu sa Zakonom o žigu, izvršene su ukupno četiri kontrole kod privrednih subjekata na području Opštine Budva, koji se bave prometom tekstila i obuće kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine.

"Kod dva subjekta nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za povredu žiga robne marke ,,Nike" i ,,Hugo Boss“.  Zbog utvrđenih nepravilnosti, preduzeta je mjera oduzimanja  robe u ukupnoj vrijednosti od 9.710 eura.  Za učinjeni prekršaj (na osnovu čl.62d Zakona o žigu), izdati su prekršajni nalozi pravnim licima u iznosu od 3.000 eura i odgovornim licima u iznosu od 1.000 eura",navodi se u saopštenju.

Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki "Nike" i "Hugo Boss“ obaviješteni su kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.