Pritvor za svastiku Kneževića, krediti joj isplaćivani istog dana bez obaveze vraćanja
Duško Knežević

Sa ukrajinskim državljaninom osumnjičena da su članovi kriminalne grupe vlasnika Atlas grupe

Pritvor za svastiku Kneževića, krediti joj isplaćivani istog dana bez obaveze vraćanja

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici donio je rješenje o određivanju pritvora 56-godišnjoj državljanki Srbije Svetlani Mijatović i 37-godišnjem Ukrajincu Andreju Kononenku, koje Specijalno tužilaštvo sumnjiči da su članovi kriminalne grupe vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, koja je mnogobrojnim malverzacijama državi nanijela višemilionsku štetu.

Oboje osumnjičenih, kako prenosi Televizija Vijesti, za sada su nedostupni crnogorskim organima, prenio je Dan.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Mijatovićevu, koja je inače svastika Duška Kneževića, da je postupajući po uputstvima svog zeta počinila više krivičnih djela pranja novca i utaje poreza i doprinosa.

Ona i ukrajinski državljanin Kononenko su, prema dokazima tužilaštva, u dužem periodu preko Atlas i Invest banke Montenegro podnosili zahtjeve za dobijanje gotovinskih nenamjenskih kredita u nekim slučajevima i od preko 300.000 eura.

Krediti su im odobravani i isplaćivani istog dana kada bi podnijeli zahtjev, ali po prethodnom dogovoru nijesu bili u obavezi da se vrate, već se banka naplaćivala kolateralima drugih firmi, drugih vlasnika.

Prema razrađenoj šemi, osumnjičena Mijatovićeva je podigla sedam, a osumnjičeni ukrajinski državljanin tri kredita.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.