Škrelja: Poslanici da zasluže plate
Luiđ Škrelja

Škrelja: Poslanici da zasluže plate

Jedanaest poslanika iz Demokratske Crne Gore, URA-e i SNP-a ni u prvih sedam mjeseci ove godine nijesu djelovali u okviru institucija. Ipak, iako bojkotuju rad Skupštine, od 2016. redovno primaju plate, od kojih je najmanja neto 1.391 euro. Ti poslanici moraće na sljedećim izborima da objasne građanima koji su ih izabrali šta su uradili za ovo vrijeme, kazao je predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja.

Sve ukupno, rad opozicinih partija kao političkih subjekata sa bruto zaradama navodnih narodnih predstavnika koji neredovno ili nikako ne dolaze na radno mjesto, građane od izbora 2016. koštaju oko šest miliona eura.

"Šest miliona je pošlo i oni treba sada na izborima 2020. da objasne svojim glasačima što su se opredijelili za takva rješenja“, kazao je Škrelja za Novu M..

Ističući da to nije pravedno, što prema građanima, što prema kolegama poslanicima, koji svoje vrijeme provode u Parlamentu.

"Obaveza je svakoga ko prima lični dohodak da to opravdava, ako ničim drugim, pojavljivanjem na svom radnom mjestu“, objašnjava Škrelja.

Podsjetimo, Skupština je usvojila izmjene Skupštinskog Poslovnika kojim je predviđeno da će se poslanik koji neopravdano ne učestvuje u aktivnostlma parlamenta, na redovnom zasijedanju, duže od 30 dana kazniti novčano 50 odsto od njegove plate.

„Mi smo to usvojili na zadnjoj sjednici parlamenta, izmjene i dopune poslovnika i sigurno ćemo postupati po onome što je parlament odlučio“, naveo je Škrelja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.