Na Prokletijama pronađeno povrijeđeno mladunče srne, nakon oporavka vraćeno u prirodu
Foto:NP Prokletije

Na Prokletijama pronađeno povrijeđeno mladunče srne, nakon oporavka vraćeno u prirodu

Mladunče srne, koje je u nedjelju pronađeno povrijeđeno u Nacionalnom parku (NP) Prokletije, spašeno je i, nakon što se oporavilo, vraćeno u prirodu.

Kako je saopšteno iz tog Nacionalnog parka, mještanin sela Jesenica, Šarovović Senad, naišao je u nedjelju na području Parka na povrijeđeno mladunče srne, i o tome obavijestio Službu zaštite.

„Nadzornici NP su odmah izašli na lice mjesta, obavjestili inspektora za lov i pozvali veterinarsku stanicu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, na osnovu preporuke veterinara, mladunče čuvano na sigurnom mjestu.

Služba zaštite je prehranjivala srnu nekoliko dana sve dok veterinar nije procijenio da joj je stanje stabilno.

„U srijedu, nakon procjene veterinara da je stanje mladunčeta stabilno, Služba zaštite NP Prokletije, uz saglasnost inspektora za lov, pustila je mladunče u šumu“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

hranjenjemladunceta696x827

Foto:NP Prokletije

Iz NP Prokletije su zahvalili Šarovoviću koji je našao mladunče i obavjestio Službu zaštite, kao i Veterinarskoj stanici „Jasavić‟ iz Plava za besplatne usluge pružanja pomoći u zbrinjavanju srne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.