Vučić: Ne možemo da priznamo nezavisnost Kosova ako Srbija ne dobije ništa
Aleksandar Vučić

Vučić: Ne možemo da priznamo nezavisnost Kosova ako Srbija ne dobije ništa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje "tešku jesen" po pitanju Kosova i Metohije jer smatra da će Zapad pokušati da ubrza rješavanje tog problema ali i ponovio da to rješenje neće moći da bude ostvareno ako Srbija ne dobije ništa.

"Ja ne znam šta je tu ideja? Ono što sam ja imao kao ideju, svi su odbacili. Nikome se nije svidjelo. Hajde da vidim šta je vaša ideja jer to nisam čuo, osim što sam vidio još više pritisaka na mene... Srbija ne može da pristane na nezavisnost (Kosova) ako Srbija ne dobije ništa", rekao je Vučić u intervjuu za Prvu televiziju, prenosi Beta.

On je rekao da je svim sagovornicima rekao da svi u međunarodnoj zajednici treba da znaju da neće biti rješenja ako neko misli da Srbija treba da bude ponižena.

Govoreći o tome što je svih pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN promijenilo svoje ambasadore u Beogradu i da li to ima veze sa pitanjem Kosova, Vučić je rekao da oni "sigurno nisu došli da bi provjeravali klimatske promjene u Srbiji".

Komentarišući medijske navode da u Prištini postoje planovi "za napad na dvije opštine" na sjeveru Kosova, Vučić je ponovio da Beograd neće tolerisati bilo kakav pogrom ili ubistva tamošnjeg srpskog življa.

"Neće se to desiti", rekao je Vučić i naveo da je strateški cilj Prištine da ovlada sjeverom Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.