Finansiraće programe suzbijanja nelegalnog odlaganja otpada
Foto: Ilustracija

MORT

Finansiraće programe suzbijanja nelegalnog odlaganja otpada

Ministarstvo održivog razvoja i turizma finansiraće programe suzbijanja nelegalnog načina odlaganja otpada i ažuriranje propisa neuređenih odlagališta.

Kako se navodi iz Ministarstva, strateški cilj je jačanje ekološke svijesti o značaju eliminacije neuređenih odlagališta.

„Aktivnosti NVO koje će doprinijeti ostvarivanju strateških ciljeva i zadovoljiti potrebe ciljne grupe odnose se na edukaciju na temu sprječavanja nelegalnog načina odlaganja otpada, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, informisanje o dosadašnjim aktivnostima saniranja neuređenih odlagališta u Crnoj Gori“, navodi se u javnom konkursu, prenosi MINA.

Te aktivnsoti odnose se i na ažuriranje spiska neuređenih odlagališta, sa akcentom na slivove rijeka koje imaju prekogranični karakter.

Kako je saopšteno, ovim konkursom može se raspodijeliti ukupno deset hiljada eura.

Navodi se da se za jedan program može dodijeliti najmanje 800 eura, a najviše dvije hiljade eura.

Na konkurs NVO može prijaviti najviše dva programa, ali joj se može dodijeliti novac samo za jedan.

„Ta NVO može biti i partner na samo jednom programu u okviru ovog javnog poziva“, dodaje se u javnom konkursu.

Prijave na konkurs mogu se podnositi do 8. septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.