Podgoričanin ugovorio brak za svoju maloljetnu kćerku za 5.000 eura
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Podgoričanin ugovorio brak za svoju maloljetnu kćerku za 5.000 eura

Policija je danas nadležnom tužiocu, nakon preduzetih mjera i radnji, podnijela krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka.

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Osumnjičeni Dž.B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS Spuž zbog drugog krivičnog djela", saopšteno je iz policije.

Formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima su kako je saopšteno, intenzivirane.

"Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog", zaključuju iz policije.

 

                                          

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.