U Budvi naplaćeno skoro 2 miliona eura od boravišne takse
Ilustracija

Zaključno sa 5.julom

U Budvi naplaćeno skoro 2 miliona eura od boravišne takse

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 5.julom naplatila je 1.974.976 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 200 hiljada eura više nego u istom periodu lani.

To je za “Primorske novine“ saopštio sekretar za finansije i direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) navodeći da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.

„Od ukupno naplaćenog iznosa 980.912 eura eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 1.898.344 eura eura, od čega se 925.651 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.

Podsjetio je da će od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora, ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.

„Planiranamo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvijek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.

Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3.5 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.