Džaković: Na Cetinju 83 pretresa od početka godine
Džaković, foto: Cetinjski list

Džaković: Na Cetinju 83 pretresa od početka godine

Službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti izvršili su 83 pretresa, u periodu od januara do avgusta ove godine, i tom prilikom oduzeli vatreno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Akcenat je bio na bezbjednosno interesantnim osobama, kazao je u intervjuu za RTV Cetinje komandir stanice policije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Aleksandar Džaković, sumirajući rezultate rada policije u polugodišnjem periodu.

Prema riječima Džakovića prilikom 23 pretresa pronađeno je oružje, municija i minsko – eksplozivna sredstva.

"U navedenom periodu, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su prema kategoriji bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Cetinja kontrolisali 1975 BiL sa područja Podgorice, Nikšića, Budve, kao i sa Cetinja, i tom prilikom sankcionisali 131 bezbjednosno interesantno lice", kazao je Džaković.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, na teritoriji Prijestonice Cetinje, prema riječima Džakovića, policija je oduzela veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija

"U periodu od januara do avgusta 2019. godine ukupno je oduzeto 64 komada vatrenog oružja, 38 komada ostalog oružja, 2545 komada metaka raznog kalibra, jedna improvizovana eksplozivna naprava, dva kilograma baruta i 19 komada detonirajućih kapisli", kazao je Džaković.

Podnijeto je osam krivičnih prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

"Obuhvaćeno je 10 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna lica. Ukupno je izdato šest naloga iz člana 108 Zakona o oružju protiv šest lica, od kojih su dva bezbjednosno interesantna lica. Takođe, devet predmeta se nalazi u postupku, koji su proslijeđeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju i nakon izvršenih potrebnih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu ono će se izjasniti o kvalifikaciji djela", kazao je Džaković.

On je podsjetio i da su, službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti, u saradnji sa drugim službenicima sektora Uprave policije u kratkom roku rasvijetlili teško ubistvo sugrađanina Bogdana Milića, i pronašli oružje i stvari koje su korišćene za izvršenje tog krivičnog djela.

Džaković je najavio da će cetinjsko Odjeljenje bezbjednosti i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima i posebnu zahvlanost na, kako je kazao, uspješnoj dosadašnjoj saradnji, uputio Osnovnom državnom tužilaštvu i Osnovnom sudu na Cetinju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.