Obezbijedili besplatan boravak za preko 300 djece u odmaralištu na Veruši
Foto: PG Biro

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada

Obezbijedili besplatan boravak za preko 300 djece u odmaralištu na Veruši

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica obezbijedio je i ove godine sredstva za besplatan odmor i rekreaciju djece u Dječjem odmaralištu Veruša, u organizaciji JU “Dječiji savez” Podgorica.

Na Veruši je ovog ljeta u sedam smjena boravilo 318 korisnika ove usluge.

"Cilj ove akcije je da se ljetovanje omogući djeci osnovnoškolskog uzrasta, koja potiču iz porodica sa slabijim materijalnim stanjem i nijesu u mogućnosti da na drugi način ostvare ovu vrstu odmora i rekreacije", saopšteno je iz Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada.

verusa21030x773

Pri odabiru kandidata za ljetovanje škole su vodile računa o sljedećim kriterijumima:Materijalno stanje porodice, broj djece u porodici, zdravstveno stanje djeteta i članova porodice
druge okolnosti od značaja za procjenu nadležnog organa.

Sekretarijat za socijalno staranje, u saradnji sa pet NVO sa teritorije Glavnog grada, omogućio je boravak na Veruši i za 18 djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i za njihove pratioce.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.