U Sutorini počela izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju
Foto: Opština Herceg Novi

Do kraja godine useljenje

U Sutorini počela izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Lokaciju u Sutorini na kojoj se gradi Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju danas su obišli predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednica Danijela Đurović, Sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić.

Kako je waopšteno iz Opštine Herceg Novi, Katić je zadovoljan činjenicom da se radovi odvijaju ugovorenom dinamikom, ali i profesionalnošću izvođača radova kompanije „B-ST“.

Uvjeren je da će biti ispoštovani svi rokovi kako bi konačno, nakon 9 godina podstanarskog statusa, izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju bila realizovana.

"Opština Herceg Novi je zaista uložila velike napore da dođe do realizacije ovog projekta, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i američkom mornaricom, koja je i nosilac ovog projekta. U pitanju su ostali radovi koji nisu bili obuhvaćeni prvobitnom projektnom dokumentacijom, uložili smo dodatne napore kako bi čitav ovaj teren sanirali i uredili, napravili potprni zid i putnu infrastrukturu. Ovo je lijepo mjesto, prirodna oaza, i mislim da će osobe sa posebnim potrebama ovdje u mirnom okruženju moći naći svoj kutak", kazao je Katić prilikom obilaska terena.

G02

Kako je istakla sekretarka Samardžić, prije izvođenja glavnih radova, urađen je potproni zid radi stabilizacije terena, odnosno obezbijeđenja uređenja terena. Organizovan je stručni nadzor nad izvođenjem radova, tako da Opština Herceg Novi dobija svakodnevne izvještaje o izvedenim radovima.

"Nakon faze izgradnje objekta, slijedi uređenje terena. U Agenciji za izgradnju se projektuje igralište, čiji će sportski sadržaj biti distupan kako korisnicima Dnevnog centra, tako i djeci Sutorine. Na taj način ćemo obogatiti sportske sadržaje i oplemeniti prostor u ovoj mjesnoj zajednici", istakla je Samardžić.

Napomenula je i da će Opština, nakon izgradnje i opremanja Dnevnog centra, te uređenja prostora i infrastrukture, ući u pravnu proceduru transformacije ustanove, kako bi i osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju starije od 26 godina mogli biti korisnici ovog centra.

Prema riječima direktorice Dnevnog centra Dragice Kosić, izgradnja objekta je od velikog značaja za korisnike i njihove porodice, ali i zaposlene koji su od početka angažovani u radu ove ustanove.

"Uloženo je mnogo truda tokom proteklih 9 godina, i mogu reći da sam jako srećna što je taj uloženi trud urodio plodom, tako da ćemo do kraja godine useliti u nove prostorije", kazala je Kosić.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 202 hiljade američkih dolara, a projekat finansiraju Komanda američkih snaga za Evropu i Kancelarija za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.