Teksas: Policajci na konjima vodili Afroamerikanca vezanog konopcem
Foto:Twiter

Teksas: Policajci na konjima vodili Afroamerikanca vezanog konopcem

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije teksaških policajaca na konjima koji vode Afroamerikanca vezanog konopcem kroz grad.

Incident se dogodio u subotu u gradu Galvstonu. Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg muškarca.

To je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podsjeća na period ropstva iz 19. vijeka.

Usledilo je izvinjenje šefa lokalne policije Hejla koji je naveo da je to privođenje predstavljalo "nepotrebno sramoćenje".

"Vjerujem da su naši policajci loše prosudili u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju drugu jedinicu sa automobilom", naveo je on u saopštenju i dodao da policajci nisu imali lošu namjeru.

Privedeni muškarac je kasnije oslobođen uz kauciju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.