Djevojčica u komi, zadobila teške povrede glave

Povrijeđena državljanka Njemačke, pala niz strminu kod Crnog jezera

Djevojčica u komi, zadobila teške povrede glave

Osmogodišnja djevojčica iz Njemačke, koja je juče pala niz strminu kod Crnog jezera i zadobila povrede glave, u nesvjesnom stanju transportovana je helikopterom u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Maloljetna turistkinja, oko 16.30 časova zadobila je povrede glave kod Crnog jezera i tada je prebačena u pljevaljsku Opštu bolnicu.

Zbog teške povrede lobanje, djevojčica je u 18.55 časova helikopterom hitno prevezena u Podgoricu.

Ona je sa roditeljima bila u šetnji, a nezgoda se dogodila van pješačke staze, u blizini mjesta gdje se spajaju Veliko i Malo jezero.

Prilikom šetnje djevojčica se spotakla i pala niz strminu zadobivši tom prilikom povrede i krvarenje u predjelu glave,piše Pobjeda.

Roditelji su uz pomoć čuvara nacionalnog parka i pripadnika opštinske službe zaštite i spašavanja, kao i pripadnika GSS Žabljak i čuvara NP Durmitor, djevojčiciu u nesvjesnom stanju transportovali kolima hitne pomoći u pljevaljsku bolnicu, odakle je ubrzo prebačena u KCCG.

"Zadobila je višestruki prelom lobanje utisnutim u moždano tkivo sa krvarenjem i nagnječenjem mozga na više mjesta. U komatoznom stanju prevezena je u pratnji ljekara u KCCG", kazao je Vijestima dežurni ljekar Opšte bolnice u Pljevljima, Radenko Džarić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.