EU neće komentarisati stav Demokrata, raduje se učešću svih partija u Odboru
Maja Kocijančić

Kocijančić za Pobjedu

EU neće komentarisati stav Demokrata, raduje se učešću svih partija u Odboru

Evropska unija (EU) neće komentarisati stav Demokratske Crne Gore da neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ukoliko u njemu ne bude cijela opozicija, kazala je za Pobjedu portparolka EU Maja Kocijančić.

Iz Demokratske Crne Gore saopšteno je ranije da sa DPS-om neće učestvovati u radu odbora ukoliko ne učestvuje opozicija, "poštujući stav EU da je neophodan opšti konsenzus o poštenim izborima".

"Mi ne komentarišemo komentare. Naša pozicija iskazana je u posljednjem saopštenju u kojem smo kazali da odluka koju je donijela Skupština Crne Gore o proširenju mandata skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva važan korak ka ponovnom uspostavljanju političkog dijaloga u parlamentu i inkluzivnoj reformi izbornog zakonodavstva. Radujemo se brzom imenovanju dva nova člana opozicije u Odbor", navedeno je u saopštenju Kocijančić.

Ona je ranije saopštila da će Evropska unija nastaviti da pomaže Crnoj Gori u rješavanju izazova utvrđenih u posljednjem izvještaju Evropske komisije za našu zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.