Pilot i kopilot uhapšeni zbog sumnje da su pijani ili drogirani krenuli na let
Ilustracija

Pilot i kopilot uhapšeni zbog sumnje da su pijani ili drogirani krenuli na let

Pilot Junajted erlajnsa pojavio se na sudu nakon što je uhapšen u Škotskoj zbog previše alkohola u krvi, a zbog čega je odložen let iz Glazgova ka Njuvarku.

Glendobn Guliver (61) se nije izjasnio o krivici, a sud mu je odobrio kauciju, prenosi AP.

Guliver i njegov 45-godišnji kopilot su uhapšeni u nedjelju pod sumnjom da su pod uticajem alkohola ili droge, a let sa aerodroma u Glazgovu za Njuvark u Nju Džerziju je odložen.

Kopilot je pušten bez optužnice prije saslušanja u utorak.

Limit količine alkohola u krvi za pilote je devet mikrograma alkohola na 100 mililitara vazduha iz pluća, što je za 22 mikrograma manje nego za vozače u Škotskoj.

Prije dvije godine dva pilota Junajted erlajnsa dobila su zatvorsku kaznu zbog povišenog procenta alkohola prije leta sa aerodroma u Glazgovu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.