Jezivo: Kartel objavio snimak taoca prije nego što su mu stavili tijelo da visi na nadvožnjaku(VIDEO)
Foto: Screenshot

Jezivo: Kartel objavio snimak taoca prije nego što su mu stavili tijelo da visi na nadvožnjaku(VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se jeziv snimak u kom najmoćniji kartel u Meksiku koji "paradira" taocem, viskopozicioniranim članom rivalske kriminalne grupe.

Video je snimljen proteklog vikenda, nedugo prije nego što su ga ubili i ostavili mu tijelo da visi na nadvožnjaku iznad auto-puta, prenosi Dejli mejl.

Naoružani članovi Halisko nove generacije stoje poređani u polukrugu oko polunagog Adolfa Mendoze Valensije, visokopozicioniranog člana suparničke Santa Rosa de Lima kartela. Mendoza Valensija je na stolici, sa vezanim rukama i nogama.

Muški glas iza kamere ispitivao ga je tokom snimka koji je u nedelju postavljen na društvene mreže.

"Moje ime je Adolfo Mendoza Valensija, takođe sam poznat kao Mićokano", rekao zarobljenik prije nego što je dodao da je prodavao drogu u Valje de Santjago.

Prema lokalnim medijima Medoza Valensija je ranije uspio da umakne u pokušaju atentata 27. jula u kom su likvidirani njegov 17-godišnji sin i još jedan čovjek.

Halisko Nju Dženerejšen, koju smatraju najjačom kriminalnom organizacijom u Meksiku, poslala je poruku upozorenja Hose Antoniju "El Maro" Jepez Ortizu, vođi Santa Rosa de Lima kartela.

Oba kriminalna udruženja učestvuju u totalnom, krvavom ratu, u kom su stradali nedužni civili, od decembra 2017. godine kada je El Maro objavio rat kartelu Halisko, čiji je vođa Nemezio "El Menčo" Osegera Servantes, bivši saveznik Hoakina "El Čapa" Guzmana, kojeg potražuje SAD.

Obije bande bore se za prevlast nad veoma profitabilnim biznisom krađe nafte.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.