Na teritoriju Kosova i Metohije zabranjen ulazak sa srpskim pasošem
Ilustracija

Na teritoriju Kosova i Metohije zabranjen ulazak sa srpskim pasošem

Direkcija granične jedinice KiM policije donijela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije.

Ovo saznaje RTS u kosovskoj policiji.

Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje posjeduju ličnu kartu i izvod za djecu sa fotografijom.

Granična policija je odluku donijela bez saglasnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova i bez uobičajene procedure obavještavanja javnosti.

Mjera granične policije, koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko KiM putuju u Albaniju, Crnu Goru, a posjeduju od dokumenata samo pasoš.

U policiji navode da je ova mjera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine, koji međutim ne zabranjuje korišćenje pasoša kao jedinog dokumenta za kretanje.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa djecom i osoba koje su posjedovale samo pasoš Republike Srbije, navodi RTS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.