Osuđenik koji je pokušao bjekstvo iz zatvora pronađen mrtav

Osuđenik koji je pokušao bjekstvo iz zatvora pronađen mrtav

Brazilski zatvorenik Klauvinjo da Silva, koji je pokušao da pobjegne iz zatvora maskiran u kćerku, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji, pišu brazilski mediji.

Silva je prije nekoliko dana pokušao bjekstvo iz zatvora tako što je na lice navukao silikonsku masku, stavio periku i tamne naočare i vjerujući da se dovoljno maskirao krenuo ka izlazu iz zatvora.

Njegovo tijelo je pronađeno u zatvorskoj ćeliji.

Policija, koja je odmah pokrenula istragu o ovom slučaju, smatra da je Silva počinio samoubistvo, ali za sada nema potvrde te vijesti.

Silva je prije nekoliko dana pokušao bjekstvo iz zatvora tako što je na lice navukao silikonsku masku, stavio periku i tamne naočare.

Silva je pokušao da izađe tako što se priključio grupi posjetilaca, ali je jedan od policajaca bio sumnjičav i zatražio od njega da skine naočare, a zatim i periku.

Sada i njegovoj kćerki prijeti dvogodišnja zatvorska kazna.

Silva je prije šest godina pokušao da pobjegne puzeći kroz kanalizaciju, ali su ga čuvari uhvatili.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.