Tajland: Nakon suše hram se pojavio na dnu jezera, svi dolaze da ga vide

Tajland: Nakon suše hram se pojavio na dnu jezera, svi dolaze da ga vide

Nakon što je suša dovela do rekordnog smanjenja vodostaja vještačkog jezera u centralnom Tajlandu na dnu se pojavio budistički hram, koji je postao velika atrakcija za građane koji u velikom broju dolaze da ga vide.

Vodostaj se smanjio na tri odsto kapaciteta, što je dovelo do toga da iz vode „isplivaju“ ostaci hrama Vat Nong Bua Jai koji je potopljen tokom izgradnje brane i vještačkog jezera prije 20 godina, prenosi Rojters.

„Hram je obično prekriven vodom i u toku kišne sezone ne vidite ništa“, rekao je jedan od građana koji su među prvima požurili da vide hram.

download

Brana kapaciteta 960 miliona kubnih metara, obično navodnjava više od 526.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u četiri pokrajine, ali suša je to smanjila na samo 1.214 hektara.

Hram koji se sada pojavio svojevremeno je bio centar zajednice.

Njegovi ostaci pojavljivali su se i ranije, a poslednji put 2015. godine kada je takođe suša pogodila taj dio Tajlanda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.