Obrezan greškom, tužio bolnicu i dobio odštetu od skoro 22.000 eura
ilustracija

Obrezan greškom, tužio bolnicu i dobio odštetu od skoro 22.000 eura

Britanac Teri Brejzer, koji je greškom obrezan u bolnici u engleskom gradu Lesteru, gdje je otišao radi rutinske operacije na prostati, dobio je odštetu od 20.000 funti.

Brejzer (70) je u bolnicu došao radi jednostavnog zahvata, ali je došlo do greške. Kada se Brejzer probudio nakon operacije ljekar mu je rekao: "Žao nam je, ali mi smo vas obrezali". 

Bolnica je izrazila duboko žaljenje zbog greške. 

On je odlučio da tuži bolnicu, nakon što mu je u pismu navedeno da prije zahvata nisu obavljene neophodne provjere. 

"Sa ovim se može šaliti, ali i ima i ozbiljna strana jer je moglo biti mnogo gore po nekog drugog. Nekome bi mogli da amputiraju pogrešan dio tijela. To se ne smije dešavati i veoma je bitno da se ne ponovi", naglasio je Brejzer. 

On je istakao da se u bolnicu odlazi sa povjerenjem u osoblje i da se ne očekuju greške, posebno ne slične kada se uklanjaju pogrešni djelovi tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.