Tramp: Oni koji počine masovna ubistva da se suoče sa smrtnom kaznom
Donald Tramp

Tramp: Oni koji počine masovna ubistva da se suoče sa smrtnom kaznom

Američki predsjednik je naložio Ministarstvu pravde da predloži takve zakone koji će osigurati da se oni koji počine masovna ubistva suoče sa smrtnom kaznom.

Donald Tramp je naložio i da ta najteža kazna bude odlučno i brzo sprovedena.

U obraćanju u Bijeloj kući nakon dvije smrtonosne pucnjave u Teksasu i Ohaju, Tramp je dodao da se stranačka pripadnost mora u tom smislu ostaviti po strani i biti jedinstven u osudi pošto ti "varvarski masakri predstavljaju napad na naše zajednice, na našu naciju i zločin protiv čovječnosti", prenosi ABC Njuz.

On je upozorio i na opasnost koji nose Internet i društvene mreže, kao i na brutalne i krvoločne video igre koje su, kako je rekao, odgovorne za "glorifikaciju nasilja u našem društvu".

"Moramo osigurati da oni koji predstavljaju rizik za javnu bezbjednost nemaju pristup oružju, a i ako ga imaju - da im oružje može biti oduzeto po kratkom postupku", rekao je Tramp i naglasio da su "mentalne bolesti te koje su okidač, a ne oružje".

Tramp je rekao da su masovna ubistva koja su se dogodila u El Pasu, Teksasu i Dejtonu, Ohaju "napad na Ameriku" i pozvao da se jednoglasno osude rasizam i ideja o superiornosti bjelaca, prenosi Glas Amerike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.